Nastavit jako domovskou stránku Přidat do oblíbených
Ekonomika
  Počasívíce >>
Neděle 24. 6.

Dešťové přeháňky
17°C /9°C
Pondělí 25. 6.

Dešťové přeháňky
20°C /9°C
  Nejčtenější články


  Spolupracujeme

Podpořte nás a přidejte si odkaz na Vaše stránky.

>> vybrat zdrojový kód odkazu

  Kontakt
E-mail: info(at)ctusi.info
 
Podnikatel.cz

Přináší GDPR podnikatelům nové povinnosti vůči Finanční správě ČR?

Zobrazit zdroj

Publikováno: 13.06.2018 09:13

Přináší GDPR podnikatelům nové povinnosti vůči Finanční správě ČR?

[1 minuta čtení] Nařízení o ochraně osobních údajů přináší podnikatelům nové povinnosti do řady oblastí. Jak je to ve vztahu k FS? A naopak, mění se něco z pohledu berňáku? Nařízení o ochraně osobních údajů začalo platit v celé Evropské unii 25. května 2018. Jak již dříve upozornil Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), GDPR nepřináší tolik novinek, jak by se mohlo na první pohled znát. Ochrana osobních údajů totiž už v ČR platí více než 25 let. Přesto GDPR přináší některé změny a úpravy.





           


Diskuze k článku Přináší GDPR podnikatelům nové povinnosti vůči Finanční správě ČR?

Přidat komentář

K tomuto článku ještě nikdo nepřidal komentář, buďte první.



Provozovatel serveru ctusi.info nezodpovídá za tento článek, ale jeho vydavatel - "Podnikatel.cz". Pokud máte pocit, že článek porušuje zákon, můžete nám o tom dát vedět na email info@ctusi.info




Další zprávy z Podnikatel.cz
Nepoučitelní obchodníci. Na pultech obchodů se objevuje stále více padělků (22.06.2018 11:33)
FOTOGALERIE: Na všechno, co si chce zákazník koupit, musí mít vlastní nádobu (22.06.2018 10:03)
Obliba operativního leasingu stále roste. Dá se odečíst z daní (22.06.2018 00:00)
Český podnikatel trémista na největší e-commerce konferenci v Latinské Americe (22.06.2018 00:00)
Berňák jí zamítl dodatečné daňové přiznání. Má na to vůbec nárok? (21.06.2018 14:32)
Ztráta služebního notebooku nebo dokument s údaji v koši. Co je třeba hlásit? (21.06.2018 13:11)
10 důvodu, proč mají lidé potíže se změnami a jak si s nimi poradit (21.06.2018 00:00)
Naplánujte kampaň, která vašemu e-shopu zajistí rekordní tržby (21.06.2018 00:00)
Lidl chce prodávat vejce pouze od spokojených slepic, klecovým chovům říká STOP (20.06.2018 14:13)
Blíží se termín podání přiznání k dani poplatníků, kteří využili daňové poradce (20.06.2018 09:18)
Musí, nebo nemusí zaměstnavatel poskytnout nenárokovou část mzdy? (20.06.2018 00:00)
Pojistit ve vašem podnikání můžete téměř cokoliv (20.06.2018 00:00)
Je na mateřské a přivydělává si prodejem na internetu. Musí platit pojistné? (19.06.2018 13:16)
Podnikatele obchází falešný inspektor práce. Snaží se získat údaje a dokumenty (19.06.2018 09:43)
U stánků platí čím extravagantnější, tím lepší. Ale je to i o lidech (19.06.2018 00:00)
Problematika osobních údajů podle nového nařízení GDPR (19.06.2018 00:00)
Potvrzeno: Většina firem kašle na zveřejnění svých finančních výkazů (18.06.2018 14:13)
Registrace účtenky za pár vteřin. Pozvedne čtečka QR kódů zájem o Účtenkovku? (18.06.2018 11:17)
Vládne nafukovacímu skákacímu hradu. Mezi „světskými“ je víc než 40 let (18.06.2018 00:00)
Zaměstnavatel a záznamy o činnostech zpracování dle GDPR (18.06.2018 00:00)
Další propad, počet hráčů Účtenkovky poprvé klesl pod 400 tisíc (15.06.2018 14:12)
Dnes vyprší lhůta pro platbu zálohy na daň. Koho se týká a kdy je další splátka? (15.06.2018 10:03)
Pryč s EET, formuláři a odvody, zaveďte jednu paušální daň, žádají podnikatelé (15.06.2018 00:00)
Fanoušci Star Treku si udělali z koníčku podnikání. V dílně vyrobí téměř cokoliv (15.06.2018 00:00)
Dálnice D1 zažila hromadný nájezd inspektorů ČOIky a ti se nestačili divit (14.06.2018 13:38)
Založil si u vás klientskou kartu? Obratem mu oznamte, jaká data o něm sbíráte (14.06.2018 11:09)
Za pouhé nedodání závěrky zrušení firmy nehrozí, firma musí být i nekontaktní (14.06.2018 00:00)
Hledáte lidi a žádní nejsou? Zkuste podpořit rozmanitost a rozbít stereotypy (14.06.2018 00:00)
Start další fáze EET a offline režim evidence tržeb dostaly ve vládě zelenou (13.06.2018 09:43)
Jaké příjmy patří do mzdového listu zaměstnance a účetní o nich obvykle neúčtují (13.06.2018 00:00)
Provozovatelé stánků musí zbystřit. Pivo do plastového kelímku už brzy nenatočí (13.06.2018 00:00)
Stát nedává slevu zadarmo, kritizují podnikatelé hlášení u offline režimu #EET (12.06.2018 15:26)
„Chybí personál, objednávejte si u baru.“ V pohostinství teď nic neobvyklého (12.06.2018 14:13)
Mýty o GDPR: Vše lze sfouknout paušálním souhlasem (12.06.2018 12:31)
Heureka tvrdí, že úřad posvětil u srovnávačů princip opt-out. Není to ale pravda (12.06.2018 00:00)
Co před dovolenou udělat, aby se z ní nestal hektický pracovní týden u moře? (12.06.2018 00:00)
Slevy jako kráva neunikly hledáčku inspektorů ČOI. Eshop dostal pokutu (11.06.2018 14:48)
Blíží se termín splátky zálohy na daň. Hrozí sankce, pokud zapomenete? (11.06.2018 10:27)
Pracovnělékařské posudky a nové podmínky pro rok 2018 (11.06.2018 00:00)
Jaké možnosti mají start-upy? (11.06.2018 00:00)
Mýty o GDPR: Skoro každá firma musí pověřence pro ochranu osobních údajů (08.06.2018 14:56)
Mýty o GDPR: Skoro každá firma musí mít pověřence pro ochranu osobních údajů (08.06.2018 14:56)
Tohle je espresso bar, ve kterém se vaří pralesní káva. V čem je jiná? (08.06.2018 00:00)
Dobrá zpráva pro OSVČ, zastropení paušálů by se mohlo vrátit na 2 miliony Kč (08.06.2018 00:00)
Dobrá zpráva pro OSVČ, zastropování paušálů by se mohlo vrátit na 2 miliony Kč (08.06.2018 00:00)
Než zrušíte karenční dobu, zaveďte e-neschopenky. Jinak to nedává smysl, říká HK (07.06.2018 17:33)
Škodovka, banky a operátoři. Tihle všichni odvádějí do státní kasy nejvíce peněz (07.06.2018 15:05)
Smutný květnový rekord. Počet podnikatelských bankrotů se výrazně zvýšil (07.06.2018 14:06)
Na newslettery pro zákazníky není nutný aktivní souhlas, stačí umožnit odmítnutí (07.06.2018 00:00)

zobrazit všechny články serveru Podnikatel.cz >>



Dnes je Sobota 23.06.2018
Dnes má svátek: Zdeňka
Zítra má svátek: Jan
východ slunce 03:58
západ slunce 20:12
  Aktuální kurzy měnvíce >>
  Naposledy okomentované články
  Facebook
Aktivních RSS kanálů: 280 (c)2009 CTUSI.INFO info@ctusi.info powered by TECTONIC web engine (Profi-weby.cz)

Vypněte prosím AdBlock alespoň při prohlížení webu CTUSI.INFO

Bez příjmů z reklam to neutáhneme.
Děkujeme! Zavřít